Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri, büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. Bu yılki etkinliklerin ana teması “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” sloganı oldu. Etkinlik, sağlık bilincini artırmayı ve hareketliliğin önemini vurgulamayı hedefledi.

Halk Sağlığı Haftası nedeniyle, İl Sağlık Müdür Vekili Op. Dr. Serkan Ceyhan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babur Mimtaş ve Başkan Yardımcıları Uzm. Dr. Şebnem Eler Güvenç ile Uzm. Dr. Burcu Işıktekin Atalay’ın katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş sağlık ve hareketliliğin önemini vurguladı. 

Sağlık çalışanlarının büyük destek verdiği yürüyüşün ardından halk sağlığının önemini anlatmak için çeşitli yerlere stantlar kuruldu. 3-6 Eylül tarihleri arasında hizmet verecek ve vatandaşlar halk sağlığı ile ilgili bilgi edinebilecekler. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri tarafından organize edilen bu etkinlikler, hafta boyunca sağlık bilincini artırmaya yönelik çeşitli aktivitelerle sürecek. Vatandaşlar, kurulan stantlar ve düzenlenen seminerlerle halk sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı bulacaklar. Etkinliklerin, Eskişehir genelinde halk sağlığına yönelik farkındalığı artırarak, toplumun genel sağlık düzeyine olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.

Elektronik Sigaralar Tehlike Saçıyor! Elektronik Sigaralar Tehlike Saçıyor!

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babur Mimtaş halk sağlığının toplumun en değerli hazinesi olduğunu belirterek bu tür etkinliklerle insanları bilinçlendirmeye ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını yaygınlaştırmaya devam edeceklerini aktardı.