Bilecik'in Söğüt ilçesinde 743'üncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri gerçekleştirildi. Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, 6-8 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde sağlık hizmetlerine dair açıklamalarda bulundu. Bilecik Sağlık Müdürü Dr. Damkacı, şenlikler süresince sahra çadırlarında toplam 21 kişiye, genel sağlık hizmetleri kapsamında ise 38 kişiye müdahale edildiğini belirtti.

Sağlık Ekipleri Söğüt Şenliklerinde 38 Kişiye Müdahale Etti

Elektronik Sigaralar Tehlike Saçıyor! Elektronik Sigaralar Tehlike Saçıyor!

Türkiye'nin dört bir yanından gelen on binlerce vatandaşın ağırlandığı etkinlikte, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı sağlık ekipleri 7/24 görev yaptı. Dr. Damkacı, şenliklerde gece çalışan tüm sağlık personeline teşekkür ederek, “Böylesine büyük ve anlamlı bir etkinlikte halkımızın sağlığı için özveriyle görev yapan sağlık ekiplerimize teşekkür ediyorum. UMKE ve 112 Acil Sağlık personelimiz, her türlü sağlık durumuna anında müdahale ederek büyük bir titizlikle çalıştı. Sağlık hizmetini eksiksiz bir şekilde sunarak vatandaşlarımızın yanında oldular. Bu tür etkinliklerde sağlığın güvencesi olma sorumluluğunu başarıyla yerine getiren tüm personelimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Söğüt Şenliklerinde Sağlık Ekipleri Yaralılara Müdahale Etti

Dr. Damkacı, açıklamalarına devam ederek, etkinlik süresince 15. Bölge UMKE Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin sahra çadırlarında 21 kişiye tıbbi müdahalede bulunduğunu, bu vakalar arasında hafif yaralanmalar, baş dönmesi ve tansiyon düşüklüğü gibi rahatsızlıkların bulunduğunu belirtti. Ayrıca, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından tıbbi değerlendirme sonucunda 17 kişinin ambulanslarla hastanelere yönlendirildiğini ifade etti.