Eskişehir'de Konut Piyasası Canlandı: TÜİK Ağustos 2024 Satış Verilerini Açıkladı Eskişehir'de Konut Piyasası Canlandı: TÜİK Ağustos 2024 Satış Verilerini Açıkladı

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, her yıl eylül ayının ikinci cumartesi günü kutlanan Dünya İlk Yardım Günü dolayısıyla bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, bireylerde ilk yardım farkındalığını artırmanın ve temel ilk yardım bilgisini yaygınlaştırmanın önemine dikkat çeken Bildirici, acil durumlarda doğru müdahaleyle hayatların kurtarılabileceğini vurguladı.

"İlk Yardım Hayat Kurtarır"

Doç. Dr. Bildirici, toplumda bilinçli ilk yardım uygulamalarının yaygınlaştırılmasının kritik önem taşıdığını belirterek, ilk yardımın her bireyin öğrenmesi gereken bir beceri olduğunu ifade etti. Doğru müdahalelerin hayatta kalma oranlarını artırabileceğini ve komplikasyonları önleyebileceğini söyleyen Bildirici, her vatandaşın ilk yardım eğitimi almasının zorunluluk haline gelmesi gerektiğini vurguladı.


Açıklamasında kalp durması, solunum yetmezliği ve ciddi yaralanmalar gibi durumlarda ilk birkaç dakikanın hayati öneme sahip olduğunu belirten Bildirici, "Bu nedenle halkımızın ilk yardım konusundaki farkındalığını artırmak ve eğitimler düzenlemek için çalışmalarımıza devam ediyoruz," dedi. Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Birimi’nin 2024 yılının ilk 8 ayında toplam 5 bin 291 kişiye eğitim verdiğini açıklayan Bildirici, bu eğitimlerin 691'inin İlk Yardım Eğitimi, 241'inin İlk Yardım Güncelleme Eğitimi ve 4 bin 359'unun İlk Yardım Farkındalık Eğitimi olduğunu kaydetti.

Özel ilk yardım eğitim merkezlerinin de katkısıyla, 2024 yılının ilk 8 ayında bin 552 kursiyere teorik ve pratik sınavlar yapıldığını ve başarılı olanlara ilk yardımcı belgeleri ile kimlik kartları verildiğini belirten Bildirici, toplumda ilk yardım farkındalığını artırmanın yanı sıra bu bilgilerin uygulanmasını sağlamanın da önemli olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Bildirici, Dünya İlk Yardım Günü'nün sadece farkındalık oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumu harekete geçirmeyi de hedeflediğini söyledi. "Kazalar ve ani hastalık durumlarında, tıbbi yardım gelene kadar yapılacak doğru ilk yardım, hayat kurtarır. Bu bilgi ve becerilere sahip olmak, her bireyin topluma karşı sorumluluğunun bir parçasıdır," diyerek açıklamasını sonlandırdı.