Flaş Atamalar Resmî Gazetede: Bakanlıklarda Üst Düzey Değişiklikler! Flaş Atamalar Resmî Gazetede: Bakanlıklarda Üst Düzey Değişiklikler!

Elektronik sigaralar, sağlık üzerindeki zararlı etkiler, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü, elektronik sigaraların insan sağlığına verdiği zararlar nedeniyle ülkeleri "acil önlem" almaya çağırdı. 


Elektronik sigaraların, sigarayı bırakma amacıyla kullanılan bir alternatif olarak görülmesi kullanıcıların yaşam kalitesini en az sigara kadar düşürürken doğrudan elektronik sigara kullanımına bağlı akciğerde hasara yol açan solunum hastalıkları olduğu uzmanlar tarafından kaydedildi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayhan Değer, elektronik sigaraların beyin gelişimi üzerindeki olumsuz etkileri, bağışıklık sistemini zayıflatma potansiyeli ve diğer sağlık risklerini vurguladı. Dr. Değer, bu cihazların çocuklar ve genç erişkinlerde beyin gelişimine zarar verebileceğini, hamilelerde fetüsler için toksik olduğunu aktaran Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Değer, ayrıca, elektronik sigaraların kardiyovasküler sistemde tansiyon ve nabız yüksekliğine, kalp krizine ve inmelere neden olabileceğini belirtti.

Uzmanların uyarısının ardından elektronik sigara kullanımı sonucu dün ünlü oyuncu Selen Görgüzel’in kızı 25 yaşındaki İlknaz Bektaş’ın göğsüne hava kaçtığı tespit edildi. 

Evinde kalbi sıkışan, nefes alamayarak hastaneye kaldırılan genç kıza  “göğüs boşluğuna mediastinal amfizem” teşhisi konuldu ve ameliyata alındı. Ameliyat sonrası tedavisi devam ederken yaşanılan rahatsızlığın elektronik sigara kaynaklı olduğunun altı çizildi.