Uzmanlar, lor peynirinin sağladığı pek çok faydanın henüz yeterince bilinmediğine dikkat çekiyorlar. Bu değerli peynirin faydaları arasında kansere karşı koruma, kemik sağlığının desteklenmesi ve mide rahatsızlıklarının hafifletilmesi gibi önemli etkiler bulunuyor.

Lor peyniri, içerdiği serum protein ile bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurken, A vitamini, B2 vitamini, B12 vitamini, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri, kalsiyum, fosfor, selenyum ve çinko gibi vitaminler ve minerallerle de vücudu zenginleştiriyor.

İnternet Üzerinden Alınan Uyku Düzenleyici Ürünler Felakete Yol Açabilir! İnternet Üzerinden Alınan Uyku Düzenleyici Ürünler Felakete Yol Açabilir!

Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlar, sporcular, diyet yapanlar ve tansiyon hastaları için ideal bir tercih olan lor peyniri, sağlıklı beslenme listelerinin vazgeçilmezlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Gün içinde atıştırmalık olarak da tercih edilebilen lor peyniri, 100 gramında 700 mg kalsiyum içermesiyle de kemik sağlığı için önemli bir destek sunuyor.

Ancak, birçok kişinin lor peynirinin bu sağlık faydalarının farkında olmadığı ve genellikle sadece börek veya makarnada kullanıldığı belirtiliyor. Uzmanlar, lor peynirinin günlük beslenme rutinlerinde daha sık yer alması gerektiğini vurguluyorlar.