Eskişehir İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici: İlk Birkaç Dakikanın Hayati Önemi Var Eskişehir İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici: İlk Birkaç Dakikanın Hayati Önemi Var

NHS Blood and Transplant, Bristol Üniversitesi ve NHBST Uluslararası Kan Grubu Referans Laboratuvarı'ndaki araştırmalar sonucunda kan grubu araştırmaları yeniden şekillendi. Yeni kan grubu MAL kan grubu ve protein sistemi olarak literatüre geçti.

Herkesin bildiği ABO kan grubu ve Rh faktörünün yanı sıra kan hücrelerini etkileyen farklı fökterler bulunmaktadır. Bilinenin dışındaki kan grubunun bulunması pek çok ölümcül etkinin önüne geçebilir. Bulunan kan grubu az sayıda insana etki etmesine karşın her kişinin doğru tedavi alabilmesi yönünde de etkili olacaktır. 
 
Bilim insanları yaklaşık 20 yıllık bir araştırmanın sonucu buldukları yeni kan grubunun nadir fakat önemli hastalara daha iyi tedavi sunmak için büyük bir başarı olduğunu söylediler. 

Tilley ve ekibi, 1972'deki hamile hastanın kanında eksik olan AnWj antijeninin yüzde 99,9'luk bir çoğunlukta mevcut olduğunu tespit etti.

Bu antijen, miyelin ve lenfosit proteinlerinde bulunduğundan, araştırmacılar yeni keşfedilen sistemi MAL kan grubu olarak adlandırdı.