Tepebaşı Belediyesi, çocukların çevre konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca düzenlenen eğitimlerle 8 bin 310 öğrenciye ulaştı.

Belediye, çevre konusunda gerçekleştirdiği çalışmalarla ulusal ve uluslararası alanda başarılar elde ederken, çocuklara da çevre konusunda duyarlılık kazandırmak için eğitici faaliyetlerini sürdürüyor.

Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından kent genelindeki okullarda düzenlenen eğitimler, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere çevre konuları hakkında bilgi veriyor. Eğitimlerde çevre koruma, çevre duyarlılığı, çevre kirliliği sorunları, ekoloji, atık çeşitleri ve sorunları, geri dönüşüm, sıfır atık, bilinçli tüketim kuralları ve dünyada ‘atıksız yaşam’ uygulama örnekleri gibi konular ele alınıyor.

2023-2024 eğitim öğretim yılında, öğrencilere yönelik okullarda Çevre Okuryazarlığı & Atıksız Yaşam eğitimlerinin yanı sıra Yeryüzü Ekoloji Okulu Doğa ve Orman Uygulamaları, Ortak Yaşam Arkadaşlarımız, Kağıt Geri Dönüşüm Atölyesi ve Geri Dönüşüm Tesis gezileri düzenlendi. Bu etkinliklerle 175 okuldan 8 bin 310 öğrenciye ulaşıldı.

Eğitimler hakkında bilgi almak ve randevu almak isteyenler, Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne 0 (222) 211 40 00/3085-3087 numaralı telefondan ulaşabilirler.