Bu proje kapsamında hazırlanan kitap serisi, milli mücadele dönemine dair derinlemesine bir inceleme sunuyor. Tepebaşı Belediyesi'nin tarih ve milli olaylar konusundaki çalışmaları devam ediyor ve bu proje ile Eskişehir’in milli mücadele yıllarını detaylı bir şekilde ele alıyor. Proje, sergi, belgesel ve kitaplar aracılığıyla işgal döneminden kurtuluş sürecine kadar çeşitli yönleriyle inceleniyor.

Beş kitaptan oluşan seri, Eskişehir’de İşgal ve Direniş, Eskişehir’in Kurtuluşu, Milli Mücadelede Eskişehir’de Sol, Yunan Arşiv Kayıtlarında İşgal Eskişehir’i ve Milli Mücadele ve Eskişehir adlı başlıklarıyla zengin bir içeriği kapsıyor. Her bir kitap, farklı araştırmalar ve belgelere dayanarak Eskişehir’in milli mücadele sürecini objektif bir bakış açısıyla aktarıyor. Yerli ve yabancı kaynaklardan elde edilen belgelerle desteklenen kitaplar, okuyucularına tarihi olayların detaylı bir panoramasını sunuyor.

Tepebaşı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden bilgi alabilecek olanlar, bu önemli eserleri edinmek veya sergiyi ziyaret etmek için bilgi sahibi olabilirler.

Eskişehir'de Bugün Yaşanan Deprem Naci Görür'ün Eskişehir Uyarısını Akıllara Getirdi Eskişehir'de Bugün Yaşanan Deprem Naci Görür'ün Eskişehir Uyarısını Akıllara Getirdi

Ayrıca, 'Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu' sergisi, Eskişehir’in yaşadığı tarihi olayları görsel olarak ziyaretçilere sunuyor. Sergi, işgallerden kurtuluşa kadar geçen süreci, önemli tarihi olayları ve liderlerin Eskişehir'e dair görüşlerini ziyaretçilere aktarıyor. Eskişehirli vatandaşlar, bu sergiyi bir yıl boyunca ziyaret edebilir ve şehrin tarihine dair meraklarını giderebilirler.

Ayrıca, Tepebaşı Belediyesi'nin YouTube kanalı üzerinden izlenebilen belgesel, Milli Mücadele yıllarını görsel olarak anlatarak kent arşivine önemli bir katkı sağlıyor.