Eskişehir'de Genç Motosiklet Sürücüsü Yayaya Çarptı Eskişehir'de Genç Motosiklet Sürücüsü Yayaya Çarptı

Mercek 22 Operasyonları, ruhsatsız silah taşıyanları ve silah kaçaklarını tespit etmek için 78 ilde düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde yapılan geniş çaplı "Mercek-22" operasyonlarında bin 790 silah ele geçirildiğini duyurdu.


Ele geçirilen çokça silahla beraber bin 847 şüpheli hakkında işlem yapıldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya son beş  gün içerisinde,silah kaçakçılığı ve ruhsatsız silah taşınmasını engelleme amacıyla düzenlenen bu operasyonlarda önemli gelişmeler yaşandığını aktardı. 


Mercek 22 Operasyonları emniyet güçleri ve jandarma ekipleri tarafından; İstanbul, İzmir, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Antalya, Ankara, Bursa, Konya, Mersin, Amasya, Samsun, Hatay, Kahramanmaraş, Balıkesir, Kocaeli, Tekirdağ, Eskişehir, Kayseri, Aydın, Mardin, Sakarya, Malatya, Manisa, Muğla, Trabzon, Erzurum, Kars, Batman, Kastamonu, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Tokat, Adıyaman, Çorum, Düzce, Elazığ, Niğde, Afyonkarahisar, Bingöl, Osmaniye, Sivas, Yalova, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Çanakkale, Giresun, Isparta, Kırşehir, Rize, Siirt, Van, Zonguldak, Erzincan, Muş, Ordu, Bolu, Burdur, Edirne, Gümüşhane, Kırklareli, Kilis, Nevşehir, Uşak, Yozgat, Çankırı, Denizli, Kütahya, Şırnak, Artvin, Bayburt, Bilecik, Karabük, Sinop ve Tunceli’de gerçekleştirildi.


Ele geçirilen silahlar arasında 1.055 ruhsatsız tabanca, 293 kurusıkıdan dönüştürülmüş tabanca, 37 uzun namlulu tüfek ve 405 ruhsatsız av tüfeği bulunuyor. Özellikle büyük şehirlerdeki gözaltı ve silah ele geçirme sayıları dikkat çekici. İstanbul, İzmir, Adana, Diyarbakır ve Gaziantep'te toplamda 331 tabanca ve 80 av tüfeği ele geçirildi ve bu şehirlerdeki operasyonlarda 485 şüpheli gözaltına alındı.