Eskişehir’in İnönü ilçesinde gerçekleştirilen Uluslararası 2 Metre Model Planör Şampiyonası, dünya genelinden gelen sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Türk Hava Kurumu (THK), Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Eskişehir Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü (ESHAVK) iş birliğiyle düzenlenen şampiyona, 7-8 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleşti. THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde motorsuz hava araçlarıyla düzenlenen yarışmada sporcular, en uzun süre havada kalma ve başarılı inişlerle puan toplamak için yarıştı.

Eskişehir'de Uluslararası Planör Şampiyonası

Katılımcılar, yaklaşık 6 dakikalık uçuş süreleri ve iniş performanslarına göre puanlandırıldı. Yarışmanın kapanış töreni 8 Eylül Pazar günü düzenlendi ve bireysel ve takım derecelerinde ödüller sahiplerini buldu. Bireysel kategoride Resul Asabükü birinci, Emre Sağlık ikinci, İlker Nahırcı ise üçüncü oldu. Takım kategorisinde ise THK Model Uçak birinci, Team Magic ikinci, Eshavk 2 Takımı ise üçüncü sırayı aldı. Sporcuların puanları, İsviçre merkezli Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) tarafından dünya sıralamasına dahil edildi.

Eskişehir'de Düzenlenen Planör Şampiyonasında Renkli Görüntüler Oluştu

Dünya Sıralamasına Katılacaklar Yarışmanın önemine dikkat çeken Hava Modelciliği Okulu ve İnsansız Hava Aracı Okulu Müdürü Mehmet Arslan, "Bu yarışma F3L koduyla anılan uluslararası bir planör müsabakası. Motorsuz hava araçlarıyla gerçekleştirilen bu yarışmada, yarışmacılar hava akımlarını kullanarak en uzun süre havada kalmaya çalışıyor. 150 metre uzunluğundaki catapult sistemiyle planörlerini havalandıran sporcular, hem havada kalış sürelerine hem de belirlenen daire içerisine başarılı inişlerine göre puan topluyorlar. Bu yarışmanın puanları Uluslararası Hava Sporları Federasyonu’nda toplanarak dünya sıralamasına ekleniyor. Yıl boyunca yapılan yarışmalarda başarılı olanlar, Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etme hakkı kazanacak” dedi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nden Uyarı: Prostat Kanseri Belirtilerine Dikkat! Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü'nden Uyarı: Prostat Kanseri Belirtilerine Dikkat!

Eskişehir İnönü'de Planör Şampiyonası Düzenlendi

"İnönü Dünyadaki Sayılı Yarışma Sahalarından" Kıbrıs’tan katılan yarışmacı Salahi Tezel, İnönü'deki yarışma ortamının dünya çapındaki diğer sahalarla karşılaştırıldığında oldukça özel olduğunu belirterek, "35 yıldır model planör sporuyla ilgileniyorum ve birçok uluslararası yarışmaya katıldım. İnönü, dünya çapındaki en güzel sahalardan biri. Türkiye'yi birçok kez Avrupa Şampiyonalarında temsil ettim ve bu sporu severek yapmaya devam ediyorum. Havacılık, insanı adeta içine çeken bir tutku" ifadelerini kullandı.