Eskşehir Kırmızıtoprak Mahallesi'nde bulunan Meserret İnel İlkokulu'nda yeni eğitim öğretim yılı için tören düzenlendi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Garnizon Komutanı Vekili Hava Korgeneral İsmail Üner, İl Jandarma Komutanı Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Vekili Sercihan Barutçu, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Orhan Bayrak katıldı.Meserret İnel İlkokulu'nu yaptırıp bağışlayan Meserret İnel de törende katılımcı olarak yerini aldı.

Yeni Öğretim Yılı Töreni

İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın yeni eğitim yılı nedeniyle katıldığı törende, “150 bin 252 öğrencimiz bugün okulları ve öğretmenleri ile buluştular. Yeni eğitim öğretim yılının başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanları için sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı geçmesini diliyorum."dedi.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Aydın konuşmasına "İkokulu, 3 ortaokul, 3 lise binası olmak üzere toplam 16 ayrı okul hizmete alınmış bulunmaktadır. Böylece yeni yapılan bu okullarımız ile toplam 287 derslik ilimize kazandırmış olduk. Şu anda ise 19 ayrı okul inşaatımızda çalışmalarımız devam ediyor. Bu inşaatlar bittiği zaman 328 derslik daha ilimize kazandırmış olacağız” sözleriyle devam etti.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Okullarda Coşkuyla Kutlandı

İl Milli Eğitim Müdürü'nün ardından söz alan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, kentteki okullarda güvenlik tedbirlerinin arttırılacağını vurguladı. "Okullarımızın, öğrencilerimizin güvenliğini önemsiyoruz. Bu konuda valilik olarak bir emir yayınladık ve okullarımızda güvenliği sağlayabilmek adına ek tedbirler aldık. Özellikle çocuklarımızın okul civarında rahatsız edilmemesi için okul çevresinde öğrenci, veli veya öğretmen değilse kişi ve grupların toplanmasını yasakladık. Böyle bir durum tespit ettiğimizde güvenlik birimlerimiz onlara müdahale edecek, uyaracak ve tekrarı halinde konusu eğer adli bir suç oluşturmuyorsa idari para cezası uygulayacağız." dedi.

Vali Aksoy konuşmasını şu sözlerle tamamladı:"Çocuklarımızın okula devamını önemsiyoruz. Ders saatinde çocuklarımızın farklı alanlarda olmaması bizim için oldukça önemli. Bu bakımdan çocuklarımız ders saatinde eğer bir internet kafede bulunurlarsa internet kafe sahibini idari para cezası uygulayacağız. Ders saatleri dışında kendi istekleriyle ailelerin izinleriyle gidebilirler ama ders saatinde çocuğun olması gereken okul ve dersi bu konuda bir tespitimiz olduğu takdirde bunlara idari para cezası uygulayacağız. Yine okul civarında tek dal sigara satışının ciddi şekilde denetlenmesi hususu güvenlik birimlerimiz tarafından takip edilmektedir. Yine okul civarında seyyar satıcıların olmaması bu yasak kapsamına aldığımız konuların başında gelmektedir. Okullarımızın güvenliği her şeyin ötesindedir. Çocuklarımızın evden okula okuldan eve güvenli bir şekilde gidebilmeleri bakımından da başta okul servisleri olmak üzere her türlü denetimi yapmaya devam edeceğiz. Emniyet müdürlüğümüzün ve jandarma komutanlığımızın trafik birimleri, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ilgili birimleri, okul servis araçlarını da denetleyerek onların sağlıklı bir şekilde hizmet vermelerini sağlama bakımından bu çalışmaları ortaya koyacaklar.” 

Yeni Öğretim Yılı Kutlamalarla Başladı Hediyeler Öğrencilere Dağıtıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın'ın ve Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un konuşmalarının ardından farklı okullardan gelen gruplar gösteri sergiledi. Gösterilerin ardından Vali Aksoy ve beraberindeki heyet, okula yeni başlayan çocukları sınıflarında ziyaret ederek hediye dağıttı.

Eskişehir'de KPSS'ye Geç Kalan Aday: 2 Dakika Sonra Geldik Eskişehir'de KPSS'ye Geç Kalan Aday: 2 Dakika Sonra Geldik