Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı'ndaki Şehit Demet Sezen Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bu yıl Kurban Bayramı'nda ülke genelinde toplam 7 bin 216 trafik kazası olduğunu ve bu kazalarda 72 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 bin 274 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya ayrıca, Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı arasındaki araç trafiği hareketliliğinde yüzde 87,5'lik bir artış yaşandığını belirtti. 2024 Kurban Bayramı'nda otoyolları kullanan araç sayısının 21 milyon 67 bin 377 olduğunu ifade etti.

Geçen yıla göre bu yıl trafik denetimlerinde personel sayısının iki kat artırıldığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, 2023 Kurban Bayramı'nda 35 bin 655 olan personel sayısının 2024'te 66 bin 92'ye yükseldiğini kaydetti. Trafik denetimlerinde 2023'te 1 milyon 939 bin 456 aracın denetlendiğini, bu yıl ise 3 milyon 687 bin 894 aracın denetlendiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, bayram süresince yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının 72 olduğunu, ölümlü kazaların 33 ilde gerçekleştiğini ve 48 ilde ise ölümlü kaza yaşanmadığını aktardı. Ayrıca, geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl daha az sayıda yaralı bulunduğunu açıkladı.

Eski Ehliyete Cezalar Artıyor: 31 Aralık 2024 Son Yenileme Tarihi Eski Ehliyete Cezalar Artıyor: 31 Aralık 2024 Son Yenileme Tarihi

Son olarak, Bursa-Antalya seferindeki bir otobüsteki hayati uyarılarıyla kazanın önlenmesine katkıda bulunan trafik polisi Nihal Uzpeder'i tebrik etti ve yaşanan olayın duygularını paylaşan Uzpeder'in sözlerine yer verdi.

Yaşanan olayla ilgili duyguları paylaşan Uzpeder ise şöyle konuştu: “Kazadan hemen sonra yolcularımız, ‘Bize Eskişehir Otogarı'nda emniyet kemeri taktıran memurumuza teşekkür ediyoruz' demişler. Çok duygulandım. Ben hepsine teşekkür ediyorum, hepsine geçmiş olsun. Orada çocukların olması beni bir anne olarak çok etkiledi. Duyar duymaz ağlamaya başladım” ifadelerini kullandı