Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği başarılı operasyonlara bir yenisini daha ekledi. Son dönemde art arda düzenlenen operasyonlarla ağır darbe alan terör örgütleri, bu kez Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen nokta bir operasyonla hedef alındı.

24 İlde Siberağ-7 Operasyonu 24 İlde Siberağ-7 Operasyonu

MİT, PKK/KCK terör örgütünün sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından “Hogir Pirosi” kod adlı Halil Yiğit’i, Irak’ın Gara bölgesinde düzenlediği hassas bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT’in elde ettiği istihbari bilgilere göre Halil Yiğit, PKK/KCK'nın üst düzey yöneticilerinden aldığı talimatlarla Gara’da Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen terör eylemlerini organize ettiği belirlendi.

Haber kaynakları vasıtasıyla hassas konumu tespit edilen terörist adım adım takip edildi. Operasyon için en uygun anda düğmeye basılarak, örgütün sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından "Hogir Pirosi" kod adlı Halil Yiğit'i  etkisiz hale getirildi.

Halil Yiğit, 2007 yılında Şırnak kırsalında sözde Öz Savunma Birlikleri'nde örgütsel faaliyetlerine katıldı ve örgütleme çalışmalarına katıldı. 2010 yılında PKK/KCK kırsal alanına katılım yaptı. Daha sonra Irak Metina'da örgütün lojistik aktarım faaliyetlerinden sorumlu oldu. Askeri ve ideolojik eğitim alarak PKK/KCK'nın gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi içerisinde silahlı eylemde bulundu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK/KCK mensuplarınca düzenlenen silahlı ve EYP'li çalışmalarda yer aldı. 2014'te Silopi'de halktan gasp ettiği yüksek miktarda parayı Cudi kırsalında faaliyet gösteren örgüt mensuplarına aktaran Yiğit, 2016 yılında Cudi bölgesinde ve Silopi'de faaliyet yürüttü. Sözde tim komutanı olarak hendek ve barikat olaylarında Türk güvenlik güçlerine karşı yapılan eylemleri organize etti. 2018 yılında Suriye'de YPG içerisinde çalışmalar yaptı. Son olarak Gare alanına geçen Yiğit, örgütün askeri istihbarat (REL) kadrosunda istihbarat faaliyetleri sürdürüyordu.