Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi Bankadan Kredi Çekmeyi Düşünenlere Müjde! Faizler Düşüşe Geçti, İşte Arkasındaki Sebebi

Son ehliyet yenileme tarihi 31 aralık 2024 olarak belirlendi. Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyen sürücülere ciddi cezalar uygulanacak. 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan ehliyetlerin belirlenen tarihe kadar yeni tip ehliyet ile değiştirilmesi gerekiyor.

31 Aralık 2022'de ehliyet yenileme süresi 2 yıl uzatılmıştı. Fakat bu yıl bir uzatma öngörülmüyor.Uzatmanın olmamasının yanı sıra 4 bin 800 TL olan eski ehliyet cezasının 2025'te 12 bin TL gibi ciddi bir miktara çıkacağı düşünülüyor. Ehliyetlerin yenilenmesi için yapılan işlemlerin ücretleri de aynı şekilde artış gösteriyor. Yenilemeyenler için yeni ücretlerin 5 bin TL'nin üzerinde olması bekleniyor.

Tüm bu ceza ve işlem artışlarıyla eski ehliyeti olanların bir an önce değiştirmesi önerilmektedir. Eski ehliyetleri olan tüm sürücülerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar ehliyetlerini yeniletmeleri gerekmektedir.