ÖSYM tarafından yapılan duyuru ile tercihlerin yapılabileceği tarih aralığı da netlik kazandı. Bilgilere göre, 18 Eylül 2024 tarihinden itibaren başlayan tercih işlemleri, 24 Eylül 2024 saat 23.59’a kadar devam edecek.

Üniversitelerin iki yıllık önlisans programlarından mezun olan adaylar, DGS'den aldıkları puanlar neticesinde dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmaya hak kazanıyor. Bu bilgi doğrultusunda adaylar, tercih sürecinde oldukça titiz davranıyor.

İşlemler, Resmi İnternet Sitesinden Online Olarak Yapılacak

ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı tercih kılavuzu, adaylara yol gösteriyor. Tercih işlemleri, T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle https://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek.

Adayların tercihlerini kılavuzda belirtilen kurallar doğrultusunda yapması gerekiyor. 24 Eylül'den sonra yapılan tercihler ise kabul edilmeyecek. 

YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Adaylar bu sebeple, işlemlerini son güne bırakmamaları konusunda uyarılıyor. Yerleştirme işlemleri, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'ndaki ilke ve kurallara uygun olarak yapılacak.