Indicata'nın raporuna göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla satışlar yüzde 7 düşüşle 160 bin 811 adet olarak gerçekleşti. Ortalama satış hızı ise 48 gün olarak belirlendi. Fiat marka araçlar, ortalama 41 günle pazar ortalamasının üzerinde bir satış performansı sergiledi.

Geçen ay çevrim içi mecralarda 411 bin 203 kurumsal ilan yayınlandı. Bu ilanlar arasında satışa sunulan araçların yüzde 39'u, toplamda 160 bin 811 adet aracın alıcı bulduğu görüldü. Satış adetlerinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 düşüş, bir önceki aya göre ise yüzde 2 artış kaydedildi.

İkinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında fiyatlar da değerlendirildi. Rapor, perakende fiyatların bir önceki aya göre ortalama yüzde 0,35 düşüş gösterdiğini ortaya koydu. Yılbaşından itibaren ise fiyatların yüzde 1,89 arttığı tespit edildi.

Korku Dolu Gece! Yaşlı Çiftin Evi Taşlandı, Otomobilleri Kundaklandı Korku Dolu Gece! Yaşlı Çiftin Evi Taşlandı, Otomobilleri Kundaklandı

Motor tipine göre en çok satılan araçların başında dizel modeller gelirken, elektrikli otomobil satışlarında da artış dikkat çekti. Mayıs ayında 1326 adet ikinci el elektrikli otomobil satıldı ki bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre ciddi bir artışı temsil ediyor.

Indicata'nın veri analizi, Türkiye genelinde ikinci el araç ticaretini yapan 40 binden fazla kurum ve kuruluşun ilanlarına dayanıyor. Günlük 450 binden fazla ikinci el araç datası analiz edilerek elde edilen bu veriler, sektördeki hareketliliği ve eğilimleri detaylı bir şekilde izlemeyi mümkün kılıyor.