Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Mühtedi Çalışmaları ve Yurtdışı Sosyal İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Sevde Düzgüner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetva ve İrşat Ekip Başkanlığı olarak 2024 Hac Organizasyonu kapsamında fetva, irşat ve manevi destek konularında hizmet verdiklerini belirtti.

Telefonlarımız Patlayabilir mi? ASELSAN'ın Yerli Teknoloji Çözümüyle Önlenebilir Telefonlarımız Patlayabilir mi? ASELSAN'ın Yerli Teknoloji Çözümüyle Önlenebilir

Düzgüner, bu yılki uygulamada özellikle Kahramanmaraş ve Hatay gibi deprem etkisi altındaki bölgelerden gelen hacı adaylarına özel manevi danışmanlar atandığını ve bu danışmanların kutsal topraklarda hacıların yanında olduğunu vurguladı. Manevi destek hizmetinin, hem bireysel hem de grup görüşmeleri şeklinde yapıldığını ve şu ana kadar binlerce görüşme gerçekleştirildiğini belirtti.

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt genelindeki hizmetlerinin hacca taşınmasıyla ortaya çıkan bu uygulama, vatandaşlarımızın memnuniyetiyle karşılandı. Manevi destek danışmanlarımızın katkısıyla, hacı adaylarımızın zorlu süreçlerinde yanlarında olduğumuzu hissettirdik."