Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sisi'yi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda resmi bir törenle karşıladı. Karşılama heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da yer aldı. Törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçildi.

Sisi, ziyaretin iki ülke arasında "yeni bir iş birliği başlatma iradesini" yansıttığını ifade etti. Bu önemli görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Sisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgedeki barış çabalarını ele alacak. Ayrıca, Türkiye'nin Mısır üzerinden Gazze'ye yaptığı insani yardımların arttırılması için atılabilecek adımlar da görüşülecek.

Telefonlarımız Patlayabilir mi? ASELSAN'ın Yerli Teknoloji Çözümüyle Önlenebilir Telefonlarımız Patlayabilir mi? ASELSAN'ın Yerli Teknoloji Çözümüyle Önlenebilir

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Şubat'ta Kahire'ye yaptığı ziyaret sırasında imzalanan Ortak Bildiri doğrultusunda yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı da gerçekleştirilecek. Toplantıya her iki ülkeden bakanlar katılacak.

Konsey toplantısında, Türkiye-Mısır ilişkileri kapsamlı bir şekilde gözden geçirilecek ve ikili işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik adımlar değerlendirilecek. Bu toplantıda, maliye, enerji, şehircilik ve sağlık alanlarında çeşitli anlaşmaların imzalanması bekleniyor, böylece ilişkilerin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.