Ayşenur Ezgi Eygi Son Yolculuğuna Uğurlandı! Ayşenur Ezgi Eygi Son Yolculuğuna Uğurlandı!

Meteoroloji kaynakları, vatandaşları bu duruma karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Hava Forum'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, sıcaklıkların mevcut durumu devam edecek. Ülkenin büyük bir kısmında normalden daha yüksek sıcaklıklar bekleniyor ve kurak bir süreç yaşanıyor.

Poyrazın Marmara ve Karadeniz bölgesinde esmeye devam edeceği belirtilirken, bu durumun hem olumlu hem de olumsuz etkileri olduğu vurgulanıyor. Sıcak hava dalgalarına karşı bir rahatlama sağlarken, Karadeniz'den taşıdığı nemin bölgeyi etkisi altına alabileceği ifade ediliyor.

Marmara ve Karadeniz'de nemin etkisinin artarak devam edeceği ve bu durumun özellikle İstanbul gibi nemli şehirleri olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor. İstanbul'da gerçek sıcaklıkların 31-34 derece arasında seyrederken, nemle birlikte hissedilen sıcaklıkların daha yüksek olabileceği öngörülüyor.

Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde ise bunaltıcı sıcaklar devam edecek. Özellikle Cizre, Eskişehir gibi yerlerde sıcaklıkların 46-47 dereceye kadar çıkabileceği belirtiliyor. Bu bölgeler için yaz aylarının oldukça zor geçeceği ve sıcaklıkların Temmuz ve Ağustos aylarında da normallerin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Gelişmelerin yakından takip edildiği ve halkın meteorolojik uyarılara dikkat etmesi gerektiği vurgulanıyor.