MİT ve Emniyet’ten Suç Örgütüne Darbe: Kilise Saldırısının Beyni İstanbul’da Yakalandı MİT ve Emniyet’ten Suç Örgütüne Darbe: Kilise Saldırısının Beyni İstanbul’da Yakalandı

50 ilde düzenlenen geniş kapsamlı “Narkoçelik-38” operasyonlarında, uyuşturucu suçlarına yönelik büyük bir darbe vuruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Operasyonlar neticesinde 316 şüphelinin yakalandığını ve 580 kilogram uyuşturucu madde ile 121 bin 970 uyuşturucu hapın ele geçirildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlara 790 ekip, 1.910 personel, 14 hava aracı ve 17 narkotik dedektör köpeği katıldı. Ankara, Gaziantep, İzmir, Diyarbakır, İstanbul, Antalya, Adana, Bursa, Konya, Şanlıurfa, Kayseri ve diğer birçok şehirde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, uyuşturucu tacirlerine ağır darbe indirildi.

Operasyonlar sırasında, 580 kilogram uyuşturucu madde ve 121 bin 970 adet uyuşturucu hap ele geçirilerek piyasaya sürülmeleri engellendi. 316 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı operasyonlarda, uyuşturucuyla mücadelede kararlılığın bir kez daha altı çizildi.

Operasyonların, uyuşturucuyla mücadeledeki etkinliği artırmaya yönelik devam edeceği belirtildi.