Yüksek kira fiyatlarını ve kayıt dışılığı önlemek adına kira kontratının e-Devlet üzerinden yapılacağı dönem başlıyor.

Kira kontratı olarak doldurulan birkaç yaprak şeklindeki kağıt doküman gelişmiş bir kaynağa, her verinin elin altında olacağı bir sisteme kavuşacak. Burada aynı zamanda vergi, güvenlik, abonelik işlemleri gibi başlıca konular da hızla karşılık bulur hale gelecek.Kira kontratının elektronik ortamda yapılacak olması hem kiracılar hem de ev sahipleri için daha şeffaf ve daha güvenilir bir ortam oluşturacak.

Başlayacak yeni uygulama ile kayıt dışılık engellenmiş olacak. Çünkü birçok ev sahibinin beyan vermediği yani kirasını aldığı fakat bunun karşılığında devlete vergisini ödemediği Bakanlık tarafından da sık sık dile getiriliyordu. Yeni düzenleme ile ev sahipleri artık vergi kaçıramayacak.Kira sözleşmelerinde getirilen düzenleme ile kiralık işyeri ve konut fiyatlarının kontrolü daha kolay olacak.

Böylelikle piyasada haksız rekabet ve şişirilmiş kira bedelleri önlenebilecek. Ek olarak yeni düzenlemede kiracıların ve kefilinin de elektronik imza atması sağlanacak.Bunun yanı sıra kiracıdan alınan depozito, peşinat gibi unsurlar da elektronik ortamda yer alacak. Çünkü depozito, peşin kira gibi konularda da ev sahibi ile kiracı arasında sorunlar yaşanabiliyor bu uygulama ile bu sorunların önüne geçilecek.