Yeni Tehlike Batı Nil Virüsü Yeni Tehlike Batı Nil Virüsü

Canyurt, "Yazın gelmesiyle birlikte, ince ve hafif giysilerin tercih edilmesi güzellik kaygılarını artırıyor. Bu kaygılar kontrol edilemezse, özgüven eksikliği ve yetersizlik hisleri doğurabilir" dedi.

Acıbadem Eskişehir Hastanesi'nden Uzman Psikolog Ege Canyurt, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte plaj ve havuz gibi açık alanlara olan talebin artmasıyla birlikte vücut görünümü ve güzellik kaygılarının da arttığını vurguladı.

Canyurt, "Yaz aylarında medya ve sosyal medyadaki güzellik standartlarına yönelik baskı artıyor. İnce beden, bronz ten gibi idealleştirilen özellikler, bazı kişilerde vücut imajı endişelerini artırabilir. Bu durum mükemmeliyetçilik ve bedenle ilgili saplantılı düşünceleri tetikleyerek ruh sağlığını olumsuz etkileyebilir" şeklinde konuştu.

Psikolog Canyurt ayrıca, plaj veya havuz öncesi yoğun egzersiz veya diyet gibi stresli süreçlerin tatil keyfini azaltabileceğine ve sosyal medyada yapılan güzellik karşılaştırmalarının da olumsuz hisler yaratabileceğine dikkat çekti.

Son olarak, "Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek ve kendini kabul etmek, vücut imajıyla ilgili endişeleri azaltabilir. Gerçekçi ve sağlıklı hedefler belirlemek, olumlu bir tutum geliştirmek önemlidir" diyerek sözlerini noktaladı.