TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, ABB'nin 50. kuruluş yılı münasebetiyle Katar Merkez Bankası tarafından düzenlenen "2024 Arap Bankacılık Konferansı"na katıldı. 
Konferans, Doha'da gerçekleştirildi ve sürdürülebilir kalkınma, finans teknolojileri, iklim finansmanı ve çevresel sürdürülebilirlik gibi konular ele alındı.

AK Parti MYK'da Kritik Toplantı! Vatandaşın En Büyük Sorunu Erdoğan’ın Gündeminde AK Parti MYK'da Kritik Toplantı! Vatandaşın En Büyük Sorunu Erdoğan’ın Gündeminde

İki Ülke Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Konferans sırasında Çakar, Arap Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet El Etrebi ile bir "Mutabakat Zaptı" imzaladı. 
Yapılan anlaşma, iki birliğin bankacılık sektörleri arasında bilgi alışverişini derinleştirmeyi, teknolojik ilerlemeleri desteklemeyi ve ortak çalışmaları teşvik etmeyi amaçlıyor. 
Çevresel, sosyal ve yönetişim konularında da iş birliği yapılacak ve bankacılık sektörü arasında ilişkiler güçlendirilecek.
Çakar, bu anlaşmanın bankacılık sektörü arasında ortak çalışmalar ve bilgi alışverişini artıracağını, bölge ülkeleri arasındaki ticaretin büyümesine katkıda bulunacağını ve iş insanları için yeni fırsatlar yaratacağını da belirtiyor.
WLUxOrIVKHE9KPMdKDEFKXUFaPYBWLUxK_A5KLE9ajMVKDEtC_YJKjc9aXA9GTIV