Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erhan Erden şu ifadeleri kullandı;
"Seyitgazi Belediyesi'nin Eylül ayı Olağan Meclis toplantısında gündeme getirdiği "15 Milyon Kredi Kullanma Talebi" Seçim sürecinin son çeyreğine girdiğimiz bu süreçte çok manidar ve kuşkular uyandırmaktadır. Seyitgazi'mizin Kurtuluş Günü Yıldönümünde ancak Nüfusu 100-150 bin bandında olan İlçe Belediyelerinin bütçesinin karşılayabileceği ulusal bir sanatçıya ödenen mali yükün çaresizliğini yaşayan "Seyitgazi Belediyesi" son çare olarak sürekli eleştirdiği borçlanmayi seçmiştir. 06 Eylül tarihindeki olağan Belediye Meclis toplantısında "Belediye Yatırım ve Cari harcamalarının finansmanında kullanılmak üzere İller Bankasından çekilecek Kredi için Belediye Meclisinden yetki istenilmiştir. 15 Milyon Türk lirası olduğu söylenen bu Kredi talebi zaten seçime gidilen bir ortamda nerelerde kullanılacak, hangi borçlar ödenecek ve Meclise sunulan gerekçeyi baz alırsak hangi yatırımlarda kullanılacaktır?
Göreve geldiği günden bu yana geçen 4 buçuk yıllık süre zarfında sadece günlük rutin belediye işlerini takip etmiş, İlçe genelinde yaşayan vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak hiç bir mega proje sunamamış, hayata geçirememiş Seyitgazi Belediyesi'ni Yöneten akıl; Talep ettiği Kredi miktarını seçim harcamaları ve göz boyama makyajları için mi kullanacak bilemiyoruz.
Seyitgazi Belediyesinin Madem bu kadar borcu var geçen yıl ve bu yıl ki 1 Eylül Kutlamalarında yüksek bütçeli Konser organizasyonları neden tercih edilmiştir.
2019'da göreve geldiğinde borçlu bir Belediye devraldım diye ajitasyon edebiyatı yapan, İlçede çiçekçi, pideci, kuruyemişçi harcamalarını bile lanse ederek adeta dedikodu kazanı kaynatan akıl, şikayet ettiği borçlanmanın daha yüksek tahriplisini devretmeye mi hazırlanmaktadır. Üstelik geçmiş dönem AK Parti'li Belediye ile hizmet ve yatırım açısından mukayese bile edilemeyecek vasat bir 5 Yıllık görev süresinin sonunda buna tevessül edilmesi bir acziyetin, iş bilmezligin, çaresizliğin tezahürüdür.
Başta İlçe Merkezimiz olmak üzere, Kırka ve Doğançayır gibi belde hüviyetinden Mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerinde, Kütahya sınırındaki, Afyon sınırındaki ve Mahmudiye sınırındaki mahallelerimizde yaşayan hiç bir vatandaşımıza dokunamamış, hizmet götürmeyi becerememiş, proje üretememiş, sadece ve sadece Büyükşehir Belediyesi'nin kırsala yönelik bazı sosyal projelerine figüranlık yapabilmiş bir anlayışın Şanlı İlçemize, İlçe Halkımıza, Çiftçimize, Emekçimize hizmet edebilme katkı sunma mekanizması ve takati kalmamıştır.
Tüm bu yaşanan süreçte Seyitgazi'mize yeni bir kan, yeni bir heyecan, yeni bir güç katacak, azim ve kararlılıkla çalışmayı kendine şiar edinmiş, ötekileştirmeyen kucaklayan, mazaret değil iş üreten, Şehir bürokrasinde etkin rol alabilen, insiyatif kullanıp başarıya kilitlenen, hizmet odaklı bir yönetim anlayışına ve kadrolara ihtiyaç vardır."