100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı 100 Bin Yeni İş: Bakanlık ve TİSK'ten Büyük İstihdam Atılımı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "İlaç Etkin Maddesi Üretimi Amaçlı Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolüne Dair Yönetmelik", Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bakanlıktan alınan bilgilere göre, Türkiye’de uyuşturucu maddelerle ilgili düzenlemeler çerçevesinde, lif, tohum ve sap gibi çeşitli amaçlarla kenevir yetiştiriciliğine izin verilebiliyor. 
Bu kapsamda, geçen yıl nisan ayında yapılan kanun değişikliğiyle ilaç etkin maddesi elde etmeye yönelik kenevir üretimine de yasal zemin sağlandı.

Başvurular Ekim Ayı Boyunca Devam Edecek

Yönetmelik uyarınca, ilaç etkin maddesi üretimi için kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, ekim ayı boyunca TMO'ya başvuru yapabilecekler. 
Başvurular sırasında üretim planı, yetiştiricilik yapılacak yerin konumu, tedarik protokolü, alıcı firmanın iş deneyimi ve tesisin üretim yeri izin belgesine dair taahhütnameyi içeren detaylı bir proje sunulması gerekiyor.
Başvurusu kabul edilenlere, Bakanlık tarafından ilaç etkin maddesi üretimi için kenevir yetiştiriciliği izni verilecek.