MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etme gücüne sahip olduğu vurgulandı. 

İsrail'in saldırılarının uluslararası güvenliği tehdit etmeye devam ettiği, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi.

MSB kaynakları, Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik hazırlıkların tamamlandığını ve olası bir tahliye durumunda gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını açıkladı. 

Lübnan’da yaşanan gelişmelerin Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak izlenmeye devam ettiği bildirildi.

Ayrıca, MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında, son bir haftada 58 teröristin etkisiz hale getirildiği ve sınır güvenliğinin dünya standartlarında sağlandığı ifade edildi. 

Eskişehir'in De Dahil Olduğu 57 İlde Zehirli Maddeye Yönelik Dev Operasyon Eskişehir'in De Dahil Olduğu 57 İlde Zehirli Maddeye Yönelik Dev Operasyon

Aktürk, yasa dışı yollarla sınır geçmeye çalışan 463 kişinin yakalandığını, bunlardan 12’sinin terör örgütü mensubu olduğunu belirtti.