Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, son bir haftada 95 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu. Toplantıda, Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadele, hudut güvenliği ve diğer önemli konularla ilgili bilgiler verdi.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörü kaynağında yok etme stratejisi doğrultusunda sürekli ve kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü belirtti. “Son bir haftada 95 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı, 983’ü Irak’ın, 980’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere toplam 1.963 olmuştur” şeklinde bilgi verdi. Ayrıca, 2 ve 9 Eylül tarihlerinde Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde gerçekleştirilen hava harekatlarında 41 terör hedefinin başarıyla imha edildiği ve ilk belirlemelere göre 27 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Aktürk, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı teröristin Habur’daki Hudut Karakolu’na teslim olduğunu da ekledi ve 9-11 Eylül tarihlerinde şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar, Topçu Uzman Çavuş Mehmet Kökcü ve Piyade Uzman Çavuş Onur Çapan’a rahmet diledi.

Hududu yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslar yakalandı

Hudut güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Aktürk, “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 493 şahıs yakalanmış, 1.545 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 6’sı terör örgütü mensubudur. 1 Ocak’tan bu yana yakalanan şahıs sayısı 10.091, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı ise 75.332 olmuştur” bilgilerini verdi. Aktürk, 10 Eylül’de Batum’da düzenlenen Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı’na katılan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in ‘Üçlü Mutabakat Metni'ni imzaladığını ve bu toplantıda ikili görüşmeler de gerçekleştirdiğini belirtti.

TSK yangın söndürme çalışmalarında aktif rol aldı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin afet yardımlarına da değinen Aktürk, “7-8 Eylül tarihlerinde Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesine 102 helikopter ile 2.974 sorti yaparak katkı sağladık” dedi.

Yerli ve milli olarak geliştirdiği stratejik ve teknolojik ürünlerle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin imkanları arttı

Aktürk, savunma sanayii ile ilgili olarak “Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca modernizasyon faaliyetleri tamamlanan M60T tankları ve Korkut Komuta Kontrol ve Silah Sistemi araçlarının muayene ve kabul işlemleri tamamlanmıştır. İstanbul Tersanesi Komutanlığımızda inşa edilen PNS BABUR gemisi, Pakistan’da hizmete alınmıştır. Ayrıca, Bayraktar TB-2 İHA’mız 10 bin saatlik uçuş süresini başarıyla tamamlayarak envanterden çıkarılmış ve yerine yeni teknoloji ürünü SİHA’lar verilmiştir” ifadelerini kullandı.

Sismik araştırma gemisine refakat için Deniz Kuvvetlerimize ait gemiler de görevlendirilecektir

Somali’ye gönderilecek sismik araştırma gemisine Deniz Kuvvetleri’ne ait gemiler tarafından refakat edileceğini belirten Aktürk, “Enerji Bakanlığımızın koordinesinde gerçekleştirilecek bu sismik araştırma çalışmalarında Deniz Kuvvetlerimiz de görev alacaktır” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan Nokta Operasyon Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan Nokta Operasyon

Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni görüntülerinin incelemesi devam ediyor.

Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin sosyal medyaya yansıyan görüntüleriyle ilgili olarak Aktürk, “Olay her yönüyle büyük bir titizlik ve hassasiyetle araştırılmakta ve inceleme devam etmektedir. İnceleme sonucunda disiplin mevzuatına uygun olarak gerekli işlemler yapılacaktır” bilgisini verdi.

KKTC’yi yok sayan ve GKRY’yi adanın tek temsilcisi olarak gören yaklaşım gözden geçirilmelidir

ABD ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında yapılan ‘Savunma İş Birliğine İlişkin Yol Haritası’ anlaşmasını şiddetle kınadıklarını belirten Aktürk, bu anlaşmanın Kıbrıs Türk tarafının güvenliğine zarar verdiğini ve ABD’nin Kıbrıs Adası’na yönelik tarafsız tutumuna zarar verdiğini ifade etti. “Sürdürülebilir bir çözüm için egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelinde işbirliğine dayalı ilişkiler önemlidir” dedi.