Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'den Türkiye'ye yapılması planlanan uyuşturucu sevkiyatını engelledi. MİT'in sağladığı kritik istihbarat bilgileri doğrultusunda, Suriye'nin özgürleştirilmiş bölgelerinden Türkiye'ye uyuşturucu ticareti yapan büyük bir şebeke çökertildi.

Bahçeli Anayasanın İlk Dört Maddesi için Kesin Konuştu: “Bu Tartışmaları Yapanlar Yok Hükmündedir!” Bahçeli Anayasanın İlk Dört Maddesi için Kesin Konuştu: “Bu Tartışmaları Yapanlar Yok Hükmündedir!”

Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 26 kişi gözaltına alındı. Barış Pınarı Harekatı, Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgelerinde yapılan operasyonlarda, Rasulayn ve Tel Abyad bölgelerinde büyük miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonlarda 621 bin captagon tipi hap, 50 kilogram Afgan macunu ve 208 gram metamfetamin (ateş-buz) ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu şebekesine ait 3 araç, 6 ev ve bir depo da etkisiz hale getirildi.

Uyuşturucunun, Lübnan'dan hareket ederek Humus ve Rakka üzerinden özgürleştirilmiş bölgelere ulaştığı belirlendi. Bu operasyonlar, Türkiye'nin uyuşturucu kaçakçılığına karşı mücadelesinde önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor.