KYK Yurt yerleştirme sonuçlarının 5 Eylül’de açıklanmasının ardından, gözler KYK burs ve kredi başvurularına çevrildi. Başvuru süreci, e-Devlet üzerinden yapılacak ve ilk defa yükseköğrenim programına kayıt hakkı kazanan öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri için başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yönlendirmeleri doğrultusunda gerçekleştirilebilecek.

Denizli’de İğrenç Olay! Engelli Kıza İstismar Suçundan 7 Kişi Göz Altına Alındı Denizli’de İğrenç Olay! Engelli Kıza İstismar Suçundan 7 Kişi Göz Altına Alındı

KYK bursuna başvuran ve başvurusu kabul edilen öğrenciler, ilk ödemelerini yıl sonuna doğru alacaklar. KYK burs başvuruları, Türkiye'deki 12 farklı kamu kurumunun veri altyapısını kullanarak değerlendirilecektir.

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan KYK burs ve kredi başvuruları için henüz resmi bir tarih açıklaması yapılmadı. Yurt ve burs başvuruları genellikle farklı tarihlerde yapılır bu farklılık üniversitelerin akademik takvimine göre belirlenir. Geçtiğimiz yıllarda burs ve öğrenim kredisi başvuruları Kasım ayında tamamlanmıştı.

2024-2025 KYK Burs Ücretleri Ne Kadar Olacak?

KYK burs ve kredi ücretleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yıl burs miktarları lisans öğrencileri için 1250 TL'den 2000 TL'ye, yüksek lisans öğrencileri için 2500 TL'den 4000 TL'ye ve doktora öğrencileri için 3750 TL'den 6000 TL'ye yükseltildi. Yeni dönemdeki burs ve kredi ücretlerinin Kasım ayında duyurulması bekleniyor.

Burs/Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl yazılı ve görsel medya aracılığıyla duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru yapacak öğrencilerin e-Devlet şifresi edinmeleri gerekmektedir. E-Devlet şifresi bulunmayan öğrenciler, PTT şubelerinden şifre alabilir veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerini (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) kullanabilirler.

Başvuru sırasında öğrencilerden ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler, ilgili kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak doğrulama yapılıyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, bütçe imkanlarına göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilirken diğer uygun görülen öğrencilere ise öğrenim kredisi sağlanıyor.