Yavuzyılmaz, bu projeler için ayrılan ödeneğin bir önceki yıla göre iki kat arttığını belirterek, hükümeti eleştirdi. Yavuzyılmaz'a göre, yüksek döviz kuru işletmecilere zarar veriyor ve Hazine'nin bu zararı karşılaması gerekiyor.

Kredi Kartlarında Yeni Limit Düzenlemesi Kredi Kartlarında Yeni Limit Düzenlemesi

Geçiş ücretlerinde temmuz ayında yapılacak zamla birlikte Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti bin 808 TL, Çanakkale Köprüsü 740 TL, Avrasya Tüneli 213 TL ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü 180 TL olacak. Yavuzyılmaz, bu zamların yıl sonunda fatura artışına yol açacağını ve Hazine'nin ödenek ayırma yükünün artacağını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ayrıca, yeni geçiş ücretlerinin belirlenmesiyle Hazine'nin yapacağı fark ödemelerinin de artacağını ifade etti. Osmangazi Köprüsü için her geçişte bin 409 TL, Çanakkale Köprüsü için 321 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 131 TL ve Avrasya Tüneli için 101 TL fark ödemesi yapılacağını belirten Yavuzyılmaz, bu durumun Hazine'yi ekonomik olarak zorlayacağını vurguladı.

Deniz Yavuzyılmaz, yap-işlet-devret projeleri çerçevesinde işletmecilere sağlanan kur garantileriyle Hazine'nin büyük bir mali yük altında olduğunu sözlerine ekledi.