Gram Altının Fiyatı 3 Bin TL’ye Ulaştı! Haberi Duyan Kuyumcuya Akın Ediyor Gram Altının Fiyatı 3 Bin TL’ye Ulaştı! Haberi Duyan Kuyumcuya Akın Ediyor

Bakan Şimşek, 2025-2027 dönemini içeren Orta Vadeli Program'ı(OVP) kamuoyuna duyurdu. Yaptığı açıklamada "Kısa vadede bizim temel önceliğimiz dezenflasyondur, fiyat istikrarıdır. Yani enflasyonun düşürülmesidir. Tabii fiyat istikrarı olmadan az önce de vurgulandı sürdürülebilir yüksek büyümeyi sağlayamayız. Dolayısıyla aslında kalıcı refah artışı için sürdürülebilir yüksek büyüme için mutlaka ve mutlaka enflasyonu düşük tek haneli rakamlara indirip orada tutup yani fiyat istikrarını sağlamamız lazım. O nedenle de önceliğimiz fiyat istikrarıdır." ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kısa vadeli dezenflasyonun, büyüme üzerinde geçici olumsuz etkilerinin olabileceğini belirtti. "Türkiye'nin önü açık; Rakamlardan göreceksiniz, 2025 yılında negatif bir mali etki söz konusu. Yani bütçe açığını azaltıyoruz. Yani aslında bütçe açığının azalması, dezenflasyona güçlü destek demek. Amacımız kısa vadede önce fiyat istikrarını, sonra kalıcı refah artışını onunla birlikte sağlamak." kaydetti.