Kara yoluyla Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yapan gurbetçiler, uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaşmanın mutluluğunu yaşadılar.

İsveç'ten gelen Yusuf İzgi, vatanlarına dönmekten dolayı büyük bir sevinç duyduklarını ifade etti. "25 yıldır gurbetteyiz. Türkiye'ye her geldiğimizde çok farklı duygular yaşıyoruz. Tatil için ailemizi ziyaret edeceğiz, dostlarımızla vakit geçireceğiz. Türk bayrağını gördüğümüzde hissettiklerimiz anlatılamaz." dedi.

Avusturya'dan gelen Muammer Kocaoğlan ise bayramı Türkiye'de geçirmek için hızlıca yola çıktıklarını belirterek, "Vatana gelmek çok başka bir duygu. Edirne'de camiyi gördüğümüzde gözlerimiz doldu, vatanımızın kıymetini bir kez daha anladık. Bayram namazını kıldıktan sonra yola çıktık ve şükürler olsun Türkiye'ye ulaştık." şeklinde konuştu.

Dede İltaş da Ankara'ya gidip ailesiyle bayramlaşmayı sabırsızlıkla beklediğini belirtirken, "Türkiye'de olmanın huzurunu yaşıyorum. Bayrağı gördüğümüzde tüm yorgunluklarımız ve sıkıntılarımız unutuluyor." dedi.

Eskişehir'de Hırsızlık İçin Girdiği Evde Can Aldı Eskişehir'de Hırsızlık İçin Girdiği Evde Can Aldı

Almanya'dan gelen Ali Yıldırım ise memleket özlemini gidereceklerini dile getirerek, "Türkiye'ye gelmek her zaman özel bir duygu. Burada olmak bize huzur veriyor." ifadelerini kullandı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı'nda görevli gümrük personeli ve vatandaşlarla bayramlaşarak, güvenli ve huzurlu bir bayram geçirilmesi temennisinde bulundu.