Eskişehir'deki Espark AVM'de yer alan Tatil Atölyesi'nde çocuklar, günde üç farklı etkinlikle el becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. Maske tasarımı, uçak yapımı gibi atölyelerle hayal güçleri desteklenirken, gökkuşağı atölyesiyle de renkleri öğreniyorlar. Atölye, 15 Haziran'da başladı ve 23 Haziran'a kadar sürecek olup, toplamda 180 çocuğa ev sahipliği yapacak.

Tatil Atölyesi'nin sorumlusu Berya Sözeri Abbas, "Her gün 90 çocuğu ağırlıyoruz. Çocuklar yapıtlarını evlerine götürebiliyor ve kendi yaptıklarıyla oynama şansı buluyorlar" diyor.

Ebeveynler ise aynı süreçte Uzman Klinik Psikolog Şule Ulutürk ile buluşarak çocuk psikolojisi üzerine çeşitli konuları tartışıyor. Beslenme alışkanlıkları, ebeveyn tutumları ve teknoloji kullanımı gibi konularda bilgilendirilen veliler, etkinliğin verimli olduğunu vurguluyor.

Eskişehir'de Yüzlerce Vatandaşa Hırsızlık Bilgilendirmesi Eskişehir'de Yüzlerce Vatandaşa Hırsızlık Bilgilendirmesi

Ulutürk, etkinlik hakkında şunları belirtiyor: "Burada çocuklar keyifli zaman geçirirken, ebeveynlerle birlikte çocuk psikolojisi üzerine bilgiler paylaşıyoruz. Özellikle çocukların evde beslenme alışkanlıkları ile ilgili sorun yaşayan ailelere yönelik sağlıklı çözüm önerileri sunuyoruz."

Tatil Atölyesi, katılımcıların memnuniyetiyle ve doluluk oranıyla başarılı bir şekilde devam ediyor.