Eskişehir'in Zafer Mahallesi'nde Safinaz Ayten, eve dönen eşi M.A. ve oğlu Ö.A. tarafından salonda hareketsiz şekilde bulunarak 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi. Olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, Safinaz Ayten'in hayatını kaybettiğini tespit etti.

72 yaşındaki Safinaz Ayten'in yüz ve bileklerindeki morluklar, ölümünün şüpheli olarak değerlendirilmesine neden oldu. İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından başlatılan inceleme sonucunda, Safinaz Ayten’in boynunun kırıldığı ve darp sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi. Cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Eskişehir Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

Eskişehir'de Hava Nasıl Olacak? 18 Eylül Hava Durumu Eskişehir'de Hava Nasıl Olacak? 18 Eylül Hava Durumu

Olayın ardından güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, yüzünde kar maskesi ve ellerinde eldiven olan bir kişinin Safinaz Ayten’in evine girdiğini tespit etti.

Yapılan araştırmalar sonucunda, şüphelinin bir sağlık kuruluşunda ambulans şoförü olarak görev yapan ve kereste fabrikasında da çalışan Mehmet U. olduğu ortaya çıktı. Şüphelinin Safinaz Ayten'in eşinden evde altın bulunduğunu öğrendiği, hırsızlık amacıyla eve girdiği ve Ayten'in kolundaki bileziği çaldığı belirlendi. 

Gözaltına alınan Mehmet U., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkemedeki karar duruşmasında son sözü sorulan Mehmet U., Adli Tıp Kurumu raporunu kabul etmediğini belirterek, "Hakkımdaki Adli Tıp ve kriminal raporlarındaki aleyhime olan hususları kabul etmiyorum. 2 çocuğum var, kararda dikkate alınmasını istiyorum" dedi. 

Mahkeme heyeti, Mehmet U.’ya indirimsiz olarak ağırlaştırılmış müebbet, 'yağma' suçundan 11 yıl ve 'hırsızlık' suçundan 6 yıl hapis cezası verdi. Adli Tıp Kurumu raporuna göre, Safinaz Ayten’in ağız ve burun kapanması ve boyna baskı uygulanması sonucu oksijen yetersizliğinden boğularak hayatını kaybettiği belirtildi.