Eski Ehliyete Cezalar Artıyor: 31 Aralık 2024 Son Yenileme Tarihi Eski Ehliyete Cezalar Artıyor: 31 Aralık 2024 Son Yenileme Tarihi

Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu bulunan milyonlarca vatandaşa cep telefonları aracılığıyla uyarı mesajı gönderildi. Mesajda şu Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"Değerli sigortalımız, genel sağlık sigortası kapsamında prim borcunuz bulunmaktadır. Borcunuzu e-devlet üzerinden sorgulayabilir ve yine e-devlet üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeyebilirsiniz. Aksi takdirde yasal takip başlatılacaktır. Borcunuzu ödemiş olmanız halinde bu mesajı dikkate almayınız."

Milyonlarca vatandaşa gönderilen bu mesaj, halk arasında endişeye yol açarken sosyal medyada geniş çaplı tartışmalara neden oldu. 

Genel Sağlık Sigortası (GSS), sağlık hizmetlerinden yararlanmak için belirli bir prim ödemesi gerektiren bir sistemdir. Primler düzenli ödenmediğinde, GSS borcu birikir ve bu durum, sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkını etkileyebilir. 1 Ocak 2012'de yapılan düzenleme ile GSS kapsamında prim ödeme zorunluluğu getirildi.

Çalışanların prim ödemeleri işverenleri tarafından yapılırken, çalışmayan vatandaşlarn primlerini kendileri ödemesi gerekiyor.  Çalışmayan vatandaşlar, primlerini kendileri ödemek zorunda oldukları için ödenmediği takdirde her ay sigorta borcu birikebilir.

GSS borcunuzu e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayabilirsiniz. T.C. kimlik numaranızla e-Devlet sistemine giriş yaparak "GSS Sorgulama" sayfasına ulaşabilir ve borç bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.