Sakarya'da Fabrikada Patlama: Çokça Yaralı Var Sakarya'da Fabrikada Patlama: Çokça Yaralı Var

Gençlerin evlenip aile kurmasına destek olmak için faizsiz evlilik kredisi uygulaması hayata geçirilidi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  başlattığı Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerin aile kurma süreçlerini desteklediklerini belirtti.

Göktaş, projenin pilot uygulamasının deprem bölgelerinde, yani Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da başlatıldığını hatırlatarak, evlenecek gençlere yönelik sağlanan 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteğinin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Başvuruların 15 Şubat itibarıyla alınmaya başlandığını belirten Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 12 bin 132 çift başvurdu ve şu ana kadar şartları yerine getiren toplam 3 bin 963 çift bu krediden yararlandı" dedi.

Projenin ikinci aşamasında, doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin de dahil edildiğini açıklayan Göktaş, bu illerden şartları sağlayan çiftlerin başvurularının alınmaya başladığını belirtti.

Yeni düzenlemelerle, desteğe başvuru şartlarının daha geniş bir kitleye hitap edebilmesi için gelir kriterlerinin değiştirildiğini vurgulayan Göktaş, "Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açıyoruz" ifadesini kullandı. Bakan Göktaş, Bakanlık olarak gençleri destekleme çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.