Slovakya'da düzenlenen Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na Eskişehir'den katılan milli sporcu Zeynep Yiğit, yaklaşık 25-30 yıllık yırtılmış ve küflenmiş ekipmanlar ile çalışarak hazırlandığı organizasyondan 1'incilikle döndü.

Şampiyona, Bratislava kentinde 2-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sporcular 15 Yaş Yıldızlar, 18 Yaş ve 23 Yaş Gençler kategorilerinde bireysel ve takım müsabakalarında mücadele etti. Eskişehir'den 18 Yaş Genç Kızlar kategorisinde yarışan milli sporcu Zeynep Yiğit, sağ kolda birincilik elde etti. Sol kolda ise 4'üncü olan Yiğit, daha iyisi için mücadele etti.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin 18 yıl önceki cinayeti aydınlatmasıyla ilgili bilgiler de paylaşıldı. Yiğit'in başarısı, antrenmanlarını gerçekleştirdiği Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda yaklaşık 30 yıllık ekipmanlar ile hazırlanmasına rağmen dikkat çekti.

Zeynep Yiğit, "Ülkemi sağ kolda birincilikle temsil ettim. O konuda gururluyum. Sol kolda da 4'üncü oldum. Benim için iyi bir derece değil ama daha iyisi için uğraşacağım. Şimdi de önümüzde Moldova'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası var, ekibimle ve antrenörüm Murat Çalık'la beraber ona hazırlanıyoruz" dedi.

Antrenör Murat Çalık ise, "Sporculuk kariyerinde 4 Avrupa, 2 dünya şampiyonluğu olmak üzere toplam 29 adet uluslararası derecesi bulunan Zeynep arkadaşımızla yaklaşık 2 buçuk yıldır beraber çalışıyoruz. Ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etti, Avrupa şampiyonu oldu. Antrenman ekipmanlarımız gayet eski. Onların yenilenmesi bizim çalışmalarımızı daha da olumlu hale getirebilir" şeklinde konuştu.