Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, hayvan pazarlarında yoğun bir aktivite yaşanıyor. Eskişehir'de de her yıl olduğu gibi, Muttalip Mahallesi'nde bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Pazarı'nda satıcılar ürünlerini sergiliyorlar.

Ancak, burada uzun yıllardır devam eden bazı sorunlar hala çözüme kavuşmuş değil. Özellikle satıcıların en büyük sıkıntısı, gece konaklayacak bir yer bulamamaları.

Evlerinden uzakta olan satıcılar, geceyi geçirecekleri bir yer bulamadıkları için hayvanların olduğu alanlarda beton zeminde uyumak zorunda kalıyorlar.

Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik: Türkiye'den Avrupa'ya ve Ortadoğu Ülkelerine Aşçı İhraç Ediyoruz Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik: Türkiye'den Avrupa'ya ve Ortadoğu Ülkelerine Aşçı İhraç Ediyoruz

Kokudan ve sineklerden dolayı rahat bir uyku uyuyamadıklarını dile getiren satıcılar, diğer illerdeki hayvan pazarlarında otel hizmeti alabildiklerini belirtiyorlar. Ayrıca, hayvanların bulunduğu alanlarda elektrik kaynağı, duş ve tuvalet gibi olanakların yetersiz olduğu da iddia ediliyor.

Eskişehir'deki Hayvan Pazarı Satıcıları

22 yaşındaki Hamza Şener, Eskişehir'deki pazarda daha iyi hizmetlerin bulunması gerektiğini söylüyor. Şener, özellikle Sivas, Ankara ve Konya gibi diğer illerdeki pazarlarda hizmetlerin daha üstün olduğunu ve otel hizmetlerinin bulunduğunu belirtiyor.

Eskişehir'deki pazarın diğer sorunları arasında tuvaletlerin yetersiz temizlenmesi de yer alıyor. Şener, "Buranın diğer sorunu ise tuvalet kullanılmaz halde temizlenmediği için. Nerden baksanız burada hayvancı 500 ila 600 kişi var. Balyaların üstünde yatıyoruz. Yapacak başka bir şeyimiz yatacak başka bir yerimiz yok. Sivrisinek çok fazla zaten bu eski yerlerin genelinde bir sorun. Panelvan şeklinde barakalar çıktı artık, her yere kurulabiliyor. Otel yapılamıyorsa bile 15 ila 20 tane panelvan koysunlar. Bu çok zor değil" diyor.