Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik, aşçı maaşlarının doktor maaşlarını geride bıraktığını söyleyerek meslek trendlerinde büyük bir değişim yaşandığını ifade etti. 

Arnik, gastronomi sektöründeki bu değişimle birlikte, aşçılık mesleğinin en çok kazandıran meslekler arasına girdiğini vurguladı.

"Aşçılık mesleği, artık yüksek maaşlı doktorların yerini almaya başladı."

Murat Arnik, aşçılığın son dönemdeki popülaritesine dikkat çekerek, aşçıların çalıştıkları otellerde genel müdürlerden sonra en yüksek maaşı aldığını belirtti. Arnik, "Aşçılık mesleği, artık yüksek maaşlı doktorların yerini almaya başladı. Özellikle televizyon programlarının etkisiyle, aşçılık hem popüler hem de kazançlı bir meslek haline geldi" dedi.

"Türkiye'den Avrupa ve Ortadoğu'ya Aşçı İhraç Ediyoruz"

Arnik, Türkiye'den yurt dışına aşçı gönderildiğini ve usta şeflerin dünya çapında büyük kazançlar elde ettiğini dile getirdi. "Aşçılık artık geleneksel bir meslek olmaktan çıktı. Usta şefler, uluslararası alanda ülkemizi temsil ediyor ve milyonlarca dolar kazanıyor" diyen Arnik, Türkiye'den özellikle Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine aşçı ihraç edildiğini belirtti.

Eskişehir’de Tarihi Eser Operasyonu: Roma Dönemine Ait Eserler Ele Geçirildi Eskişehir’de Tarihi Eser Operasyonu: Roma Dönemine Ait Eserler Ele Geçirildi

Murat Arnik, aşçı maaşlarının dünya genelindeki durumunu da şöyle özetledi: "Türkiye'de ustabaşı aşçıların maaşı 60 bin TL ile 175 bin TL arasında değişiyor. Almanya'da 2.000-3.000 Euro, Amerika'da 2.500-3.500 Dolar, Dubai'de ise 5.000-15.000 AED arasında değişen maaşlarla aşçılar kazançlarını artırıyor."