Babasıyla birlikte 200 kovanı yöneten 28 yaşındaki Nilay Boyluoğlu, yıllık olarak her kovandan ortalama 20 kilogram bal elde ediyor.

Daha önce Sibirya ve Galler'de farklı iş deneyimleri yaşayan Nilay Boyluoğlu, uluslararası turizm sektöründe de başarılı bir geçmişe sahip. Ancak doğaya olan tutkusunu keşfettikten sonra Eskişehir'in dağlarında sürdürülebilir bir yaşam ve arıcılıkla ilgili yeni bir yol çizdi. Arıcılık eğitimini Odunpazarı Belediyesi'nin Arıköy'de aldıktan sonra, Mihalgazi ilçesinin sarp arazilerinde 200 kovanla üretimine başladı.

Eskişehir'de Beraat Eden Sevgiliye Zehir Taciri Suçlaması Eskişehir'de Beraat Eden Sevgiliye Zehir Taciri Suçlaması

Nilay Boyluoğlu'nun hedefi, arıcılık faaliyetlerini markalaştırmak ve kadın arıcılar için bir platform oluşturmak. Kendi işini kurarak sürdürülebilir bir hayatı tercih eden genç girişimci, babasıyla birlikte hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Nilay Boyluoğlu, "Uluslararası turizm kariyerimden vazgeçip doğaya dönmek benim için büyük bir adımdı. Şimdi ise bal üretimimizi artırarak ve kadın arıcılarla birlikte çalışarak büyümeyi hedefliyorum" diyor.