Eskişehir'de, iki yıl önce sevgilisi Zerin Kılınç'ın ikinci kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetmesi olayında, "Şüpheden sanık yararlanır" ilkesi doğrultusunda beraat eden Yılmaz S., bu kez uyuşturucu ticareti suçlamasıyla yargılanmaya başladı. Sanık Yılmaz S., Zerin Kılınç'ın kendisine "torbacı" dediği mesajlarla ilgili olarak, "O dönem solaryuma gidiyordum. Zaman zaman beni kızdırmak için böyle söylüyordu" şeklinde savunma yaptı.

Olay, 21 Haziran 2022 tarihinde, Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi'nde meydana geldi. Bir çocuk annesi Zerin Kılınç, ikinci kattaki evinin penceresinden düşerek ağır yaralandı ve kaldırıldığı Eskişehir Şehir Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Yılmaz S., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ancak Kılınç'ın ailesinin başvurusu üzerine yeniden başlatılan soruşturma kapsamında Yılmaz S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Yılmaz S. "kasten öldürme" suçlamasından beraat etti.

Zerin Kılınç'ın ailesi, kızlarının ölümünden 10 gün sonra evde buldukları uyuşturucu kullanma aparatlarını Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti. Bunun üzerine Yılmaz S. hakkında "uyuşturucu madde ticareti" suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Davanın ilk duruşmasına, Yılmaz S., Zerin Kılınç'ın annesi Telli Özokçu ve taraf avukatları katıldı. Sanık Yılmaz S., evde bulunan uyuşturucu kullanımına yönelik materyallerin kendisine ait olmadığını belirterek, "Çakmak gazı bana ait olabilir, ancak alüminyum folyo ve hassas terazi bana ait değil. Haftada birkaç gün Zerin Kılınç’ın evinde kalıyordum. Uyuşturucu kullanmıyorum ve satmıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Zerin Kılınç'ın ölümüne ilişkin sürece dair avukat Ahmet Seyhan da duruşmada tanık olarak bulundu. Seyhan, olay yeri incelemesinin eksik olduğunu ve delillerin aile tarafından toplandığını belirtti. Kılınç’ın kız kardeşi Aysun Kılınç da, ablasının evine girdiklerinde uyuşturucu kullanımına yönelik malzemeler bulduklarını ve bunları avukata teslim ettiklerini söyledi. Kılınç, "Ev mühürlenmemişti. Delilleri biz topladık. Sonradan öğrendiğim kadarıyla sanığın kanı dahi alınmamıştı" dedi.

Eskişehir Tüketiciyi Destekleme Derneği'nden Araç Sahiplerine Kritik Uyarı Eskişehir Tüketiciyi Destekleme Derneği'nden Araç Sahiplerine Kritik Uyarı

Yılmaz S., Zerin Kılınç'ın kendisine attığı mesajlarda "torbacı" demesiyle ilgili olarak, "Esmer olduğum ve sakallı olduğum için beni kızdırmak amacıyla böyle söylüyordu. O dönem solaryuma da gidiyordum, bu yüzden bana takılıyordu" şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, Zerin Kılınç’ın ev sahibinin tanık olarak dinlenmesine ve Yılmaz S.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşma, 14 Ocak 2025 tarihine ertelendi.