Eskişehir'de Sıcaklıklarda Anormal Yükseliş Eskişehir'de Sıcaklıklarda Anormal Yükseliş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, lisans eğitimine devam eden ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak amacıyla önemli bir uygulama başlattı. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’nin gelirinden yararlanarak, belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere Ekim-Haziran ayları arasında aylık 2.000 TL burs ödemesi yapılacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, burs başvurularının değerlendirilmesi için bazı şartlar belirledi; başvuranların T.C. vatandaşı olması, 25 yaşını doldurmamış olması ve Eskişehir'deki devlet üniversitelerinde lisans eğitimi alıyor olması gerekiyor.

Ailesinin Eskişehir’de ikamet eden öğrencilerin burs başvurusunda bulunması için Türkiye'deki herhangi bir devlet ya da tam burslu vakıf üniversitesinde lisans eğitimi almaya hak kazanmış olması gerekiyor.

Burs başvuru şartları arasında daha önce herhangi bir lisans programından mezun olmamak ve üniversite Kayıdını dondurmamış olması yer alıyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, burs başvurusunda bulunacak öğrencilerin ön kayıt işlemlerini gerçekleştirmek için gerekli belgeleri duyurdu. Başvurular için Öğrenci Belgesi, YKS Sonuç Belgesi, Öğrencinin Yerleşim Yeri Belgesi (İkametgâh) ile hazırlık sınıfı okumuş öğrenciler için transkript belgeleri talep ediliyor.Büyükşehir Belediyesi talep ettikleri belgelerle birlikte ön kayıt sayfasından işlemlerini tamamlayan öğrencilerin başvuruları, inceleme sürecine alınacağını belirtti.