Emirdağ'da olanlar ve şehir dışından gelenler, Emirdağ ilçesinin meşhur yemeği olan ''GÜVECİ'' yaptırırlar ve yerler. ''GÜVEÇ'', Emirdağ'ın geleneksel yemekleri arasında yer alır. Damak zevki ve tadı çok lezzetlidir. Yalnız ''GÜVEÇ' yapımında, ''GÜVEÇ''e patlıcan ilave ettirmeyin. Çünkü; patlıcan ''GÜVEÇ''in tadını bozar. Ayrıca, '''GÜVEÇ'' alınacak malzemeler arasında KUZU etini tercih edin. KUZU eti ''GÜVEÇ'de daha lezzetli olur.

Emirdağ'da ''GÜVEÇ'i yaptırmak için; herhangi bir ''GÜVEÇ'' yapan pideciye yani fırına gidilir ve ''GÜVEÇ'' yaptırmak için neler alınmasını öğrenilir. ''GÜVEÇ'' yaptırmadan bir gün önce gerekli malzemeler alınır ve hazır edilir. Ertesi gün sabahleyin erkenden ''GÜVEÇ'' yapan pideciye yani fırına gidilir ve ''GÜVEÇ'' için gerekli malzemeler verilir ve ''GÜVEÇ'' in pişmesi öğleni bulur ve öğlen üzeri saat:13.00 'de pideciden ''GÜVEÇ' alınır ve geldiğiniz taksinin arka bagajına konur ve evinize götürüsünüz ve aile etrafı ile afiyetle yersiniz.

''GÜVEÇ'' yemeğinin her bölgede yapıldığı bilinmektedir. Fakat ''GÜVEÇ'' in, Emirdağ ilçesinde yapılanı farklıdır. ''GÜVEÇ'' in içine katılan malzemeler: KUZU kuşbaşı et, sarımsak, domates, yeşil biber, tuz, karabiber, az olacak şekilde kuyruk yağı, biraz sıvı yağ bunlar ''GÜVEÇ'' pişirecek pideciye yani fırına verilir. Pidecide; bunları toprak çanağa koyarak ''GÜVEÇ'' ile birlikte taş fırına sürerek pişirir.

Emirdağ'da ''GÜVEÇ'' meşhurdur. Toprak çanaklarda ve taş fırınlarda uzun süre meşe odunu ateşinde pişirilir ve çok lezzetli olur. Fırına, veremediğiniz zamanlarda bazen evlerde toprak çanaklarda pişirebilirsiniz ve aynı lezzeti verir. ''GÜVEÇ'i pişirirken, su konulmaz. Etin, kendi suyu ve sebzelerin kendi suyu ile pişmesi gerekiyor. Eğer sulu kıvamı çok olsun derseniz, domatesini bol koyun. Şayet ilave su eklerseniz, ''GÜVEÇ'in tadını bozarsınız. İlave su katmayın. Afiyetle yiyin.