Eskişehir Haber'den herkese merhabalar. Güzelliğe dair her şeyde bu haftaki konumuz, tüm merkezlerin ve kliniklerin başında yer alan bölgesel zayıflama alanı.

Hayatımızın koşturmacalarından fırsat bulamayıp spor yapamayan hepimizin kolaylıkla başvurduğu işlemlerden biridir. Bölgesel zayıflama adı altında tüm merkezlerin kullandığı ve çok fazla çeşitliliği bulunan bir teknolojik parkurdur.

Bölgesel zayıflama, vücut şekillendirme ve yağ parçalama amacıyla kullanılan non-invaziv bir yöntemdir. Soğuk lipoliz, ultrasonik ses dalgasıyla çalışan cihazlar, radyofrekans terapisi, titreşim terapisi ve lazer lipoliz gibi cihazlar tercih edilir. Karın, kalça, çene altı, sırt, kollar gibi bölgelere uygulanmaktadır.

Etkileri 6-12 seans sonra görülmeye başlar. Öncesi düşük karbonhidratlı bir diyet ile desteklendiğinde işlemler daha etkili ve başarılı olmaktadır. Her cilt tipine uygundur ancak kronik hastalığı olanlar için doktora mutlaka danışılmalıdır. Yan etkileri nadirdir ve genellikle geçicidir. Uygulama sonrası su tüketimi ve sağlıklı beslenmeye dikkat edilmelidir.

Kullanılan cihazların özellikleri ve kullanım alanları değişmektedir. Her cihaz ve işlem her bölgeye uygulanmaz. Cihazın özelliklerine danışanın vücut yapısına ve sağlığına göre doğru yönlendirme yapılarak işlemlere alınmalıdır. İşlemler mutlaka uzmanlar tarafından yapılmalıdır.

Güzellik merkezlerinde ve kliniklerde çoğunlukla kullanılan cihazlar ve özellikleri ise şunlardır:

  • Kriyolipoliz (Soğuk Lipoliz): Yağ hücrelerini dondurma yöntemiyle yok etmeyi hedefler.
  • Radyofrekans Terapisi: Derin cilt katmanlarına ısı enerjisi göndererek yağ hücrelerini parçalar.
  • Ultrasonik Lipoliz: Yüksek frekanslı ultrason dalgalarıyla yağ hücrelerini parçalar.
  • Lazer Lipoliz: Düşük seviyeli lazer enerjisi kullanarak yağ hücrelerini hedef alır.

Peki Bölgesel Zayıflama İşlemi En Çok Hangi Bölgelerde Uygulanır?

  • Karın ve Bel Çevresi: İnatçı yağların yakılmasıyla düz bir karın ve bel çevresi elde edilir.
  • Kalçalar: Yağ biriken bölgelerden biri olan kalça bölgesinde uygulanarak form kazanımı sağlanır.
  • Çene Altı ve Boyun: Çenenin alt bölgesinde ve boyun civarındaki yağ birikimi azaltılarak daha keskin bir çene hattı elde edilir.
  • Sırt ve Yanlar: Rahatsız edici yağ birikimlerinin azaltılmasıyla daha düzgün bir görünüm elde edilir.
  • Kollar: Üst kol sarkmalarının giderilmesiyle daha sıkı ve toplu bir görünüm sağlanır.

Piyasada çok fazla orijinal olmayan cihazların imalatı ve satışı bulunmaktadır. Cihazların orijinalliği, sağlık bakanlığı belgeleri ve FDA onayı mutlaka olmalıdır. Belgesiz ve orijinal olmayan cihazlarla yapılan işlemlerden sonuç alınamayacağı gibi insan sağlığı için de büyük tehlike oluşturabilir.

Unutmayın, cildiniz ve siz çok değerlisiniz