Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çevre hassasiyeti ve yenilenebilir enerji konusundaki kararlılıklarını vurguladı. TÜRKSAT Gölbaşı Yerleşkesi'nde kurulan 131 dönümlük güneş enerjisi santrali ile yılda 60 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. Uraloğlu, 2053 yılı için belirlenen sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda ulaşım kaynaklı sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik önemli adımlar attıklarını ifade etti.

Yüksekova'da Yolcu Uçağı Paniği: Uçak Pistten Çıktı Yüksekova'da Yolcu Uçağı Paniği: Uçak Pistten Çıktı

Uraloğlu, “Yıllık yaklaşık 2,4 milyar litre akaryakıt tasarrufu sağlarken, fosil yakıt tüketiminin çevresel etkisini de azalttık. Ülkemiz, karbonsuz havalimanı sertifikasına sahip 50 havalimanı ile bu alanda Fransa'nın ardından ikinci sıradadır” dedi.

Ayrıca, son 22 yılda 96,7 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu belirten Uraloğlu, “Doğa, gelecek nesillere bırakacağımız en önemli mirasımızdır” ifadesini kullandı. Elektrikli araçların yaygınlaşması için gerekli altyapı çalışmalarına da dikkat çeken Bakan, deniz taşımacılığındaki çevre dostu uygulamaları desteklemek için yeni teşvikler sağlandığını açıkladı.