Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan Nokta Operasyon Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan Nokta Operasyon

AYM, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ahmet Davutoğlu'na yönelik sarf ettiği "çapsız" ve "ileri derecede geri zekalı" ifadelerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi. 
Anayasa Mahkemesi (AYM)'nin kararı, siyasetçilerin sert eleştirilerle karşılaşmasının "oyunun kurallarının bir parçası" olduğunu ve bu tür ifadelerin ifade özgürlüğü kapsamında korunabileceğini belirtti. 
Mahkeme, yalnızca zararsız fikirlerin değil, rahatsız edici ve kırıcı görüşlerin de bu hak kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


30 Bin TL Tazminat Ödeyecek

Kılıçdaroğlu’nun 2012’de CHP grup toplantısında yaptığı açıklamalar, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na yönelik ağır eleştiriler içeriyordu. 
Davutoğlu, bu sözlerin hakaret içerdiğini belirterek 50 bin TL tazminat talebiyle dava açtı. Yargı sürecinde, Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri sert eleştiri olarak değerlendirildi. 
Fakat "ileri derecede geri zekalı" ifadesi kişilik haklarına saldırı olarak kabul edildi.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun bireysel başvurusu üzerine AYM, ifade özgürlüğü ihlali olduğu sonucuna vararak, Kılıçdaroğlu'na 30 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.