İş insanı Lütfü Yüksel’in destekleriyle gerçekleştirilecek olan bu merkez için Başkan Kurt, Lütfü Yüksel ve eşi Dr. Nurten Yüksel ile protokol imzaladı. Protokol töreninde konuşan Lütfü Yüksel, aynı kampüs içine bir kadın sığınma evi yapma niyetinde olduklarını da açıkladı, böylece Odunpazarlılara ikinci bir müjde verdi.

Başkan Kurt, yerel seçimler öncesinde verdiği Alzheimer Merkezi sözünü yerine getirmek için harekete geçtiğini belirtti. Vadişehir Mahallesi'nde yapılacak olan merkez, "Nurten-Lütfü Yüksel Alzheimer Merkezi" adını taşıyacak. Kurt, iş insanı Lütfü Yüksel ile yaptığı protokolle bu önemli adımı attıklarını ifade etti.

Protokol töreninde konuşan Başkan Kurt, “Bugün Odunpazarı’nda bir iyilik daha yapıyoruz. Daha önce yaşlı bakım merkezimizin yapımını gerçekleştiren Lütfü Yüksel ve eşi Nurten Yüksel, bugün bize bir Alzheimer merkezi yapma konusunda taahhütte bulundu. Bu Alzheimer merkezi, Eskişehir’in çok büyük ihtiyaçlarından biriydi. Odunpazarı Belediyesi olarak bu merkezi en iyi şekilde işleteceğiz. Seçim döneminde vermiş olduğumuz sözlerden birini yerine getirmiş olacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Protokol töreninde söz alan iş insanı Lütfü Yüksel ise, “Alzheimer merkezine Eskişehir’in çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bu çağda kendilerine bakıyorlar. Ortalama yaş da çok uzadı. Alzheimer de bu yaş uzaması ile doğru orantılı olarak, arttı. Alzheimer hastaları için böyle bir yatırım, güzel Eskişehir’imize çok yakışacak. Umarım, taahhüdüne girdiğimiz bu eser bize nasip olur, o günleri görür ve açılışını da yaparız” şeklinde konuştu.

Merkezin detayları hakkında bilgi veren Yüksel, "Toplam 4.136,50 metrekare alana sahip olacak olan Nurten-Lütfü Yüksel Alzheimer Merkezi, 3 katlı olarak inşa edilecek. Bodrum ve zemin katında 12 etkinlik alanı bulunacak. Birinci ve ikinci katta toplamda 36 oda ve 88 kişilik kapasite sağlanacak" dedi.

Büyükerşen Ve 22 Belediye Çalışanının Yargılandığı Dava Ertelendi Büyükerşen Ve 22 Belediye Çalışanının Yargılandığı Dava Ertelendi

Başkan Kurt ve Lütfü Yüksel’in iş birliğiyle gerçekleşecek olan bu proje, Eskişehir için önemli bir sosyal hizmet alanını daha hayata geçirecek.