Eskişehir-Seyitgazi karayolu üzerinde bulunan tesislerin çevresinde dolaşan başıboş köpekler, koyun sürüsüne ani bir saldırı düzenledi. Köpeklerin saldırısı sonucunda sürü dağıldı, 7 koyun telef oldu ve çok sayıda koyun yaralandı.

Olayın tanığı Ramazan Kavak, küçükbaş hayvanlarını korumak için çabaladığını ancak köpeklerin hızlı ve agresif saldırısının önüne geçemediklerini belirtti. Kavak, yaşanan saldırı sonucu yaklaşık 150 bin lira zararının olduğunu ifade etti. Bölgedeki başıboş köpeklerin neden olduğu benzer olayların her yıl yaşandığını ve bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce Fransa’da Türkiye’yi Temsil Etti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce Fransa’da Türkiye’yi Temsil Etti

"Burada binlerce köpek var. Belediyenin acilen bir çözüm üretmesi gerekiyor. Her sene 3-5 hayvanımızı kaybediyoruz. Köpekler, sürünün gerisinde kalanları avlıyorlar. Yaralı bir hayvan da bu tarafa doğru kaçtı, bulamadım, muhtemelen o da hayatını kaybeder" diyen Kavak, yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.