1995 yılında "Dert Değil" adlı şarkısı ve bu şarkıya çektiği klip ile adını duyuran Arolat, bu akşam İstanbul Kozyatağı'nda bir otelde sahne aldığı sırada aniden fenalaştı. Sahneye yığılan şarkıcıya kalp masajı yapıldı ve hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak, hastaneden yapılan açıklamada Arolat’ın tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği duyuruldu.

28 Mayıs 1972 tarihinde İzmir'de doğan Metin Arolat, Mevlana'nın 23. kuşak torunu olarak biliniyor. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra İstanbul'a taşınan Arolat, reklamcılık kariyerine başladı. Daha sonra Amerika'ya giderek reklamcılık eğitimi aldı.

1995 yılında "Ayrılık Olmaz" isimli albümüyle müzik dünyasına adım atan Arolat, hem yönetmenlik hem de şarkıcılık kariyerini sürdürdü. "Ayrılık Olmaz", "Yine Bir Başıma", "Kabul Et", "Lütfen Yaz Gelsin", "Çok Daha Ötesi", "Karavan" gibi albüm ve single’larıyla müzikseverlerin gönlünde taht kurdu. Aynı zamanda birçok markanın reklam filmlerinde de yönetmen olarak görev yaptı.

Pop müziğin sevilen isimlerinden biri haline gelen Arolat, kendine has tarzı ve enerjik sahne performanslarıyla dikkat çekiyordu.

ANKA III İlk Atış Testini Başarıyla Gerçekleştirdi ANKA III İlk Atış Testini Başarıyla Gerçekleştirdi

Arolat’ın ölüm haberini, yakın arkadaşı şarkıcı Reyhan Karaca sosyal medya hesabından duyurdu. Karaca, Arolat ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, "Yaktın içimi Metin. Mekanın cennet olsun, inanamıyorum hala" ifadelerini kullandı.

Metin Arolat, müzik ve reklamcılık alanlarındaki katkılarıyla uzun yıllar boyunca hatırlanacak bir isim olarak anılmaya devam edecek.