Türkiye'de de siber güvenlik ve savunma yatırımları artarken, yerli silah üreticileri geleneksel silahların yanı sıra siber silah üretimine de yöneliyor. 

Milli Savunma Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmada, siber silahların fiziksel zarar verme, istihbarat toplama ve stratejik hedeflere saldırı gibi farklı amaçlarla kullanıldığı belirtiliyor.

Savunma Sanayinin Geleceği Açısından Önem Taşıyor

Özyurt Silah Sanayi CEO’su Serdar Özyurt, siber silahların yalnızca saldırı amaçlı değil, savunma ve güvenlik odaklı yazılımlar olarak da üretildiğini vurguladı. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Okullara 30 Bin Yeni Temizlik Personeli İstihdam Edilecek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Okullara 30 Bin Yeni Temizlik Personeli İstihdam Edilecek

Türkiye’de bu alanda yapılan yatırımların, savunma sanayisinin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirten Özyurt, Siber Güvenlik Başkanlığı’nın kurulmasının siber silah üretimi ve dağıtımı üzerinde kritik bir kontrol mekanizması sağlayacağını ifade etti.

Küresel siber silah pazarı 50 milyar dolar büyüklüğe ulaşırken, Türkiye’de bu rakam 2 milyar dolar seviyesinde. 

Özyurt, Türkiye’nin bu pazarda öncü bir rol üstlenmesi gerektiğini belirterek, İsrail’in bu alandaki tekelinin kırılmasının önemine dikkat çekti.